SCAPA DE STRES PRIVIND LUCRURILE DINTR-O ALTA PERSPECTIVA

Sunt convins ca in fiecare zi intalnesti situatii de viata care iti plac mai mult sau mai putin, sau chiar te enerveaza mai mult sau mai putin. Am ajuns sa le numim factori de stres. Dar am mai explicat aici cum sta treaba asa ca referitor la asta o sa fiu scurt in loc sa vedem barna din ochiul nostru (reactia noastra la factorul de stres) vedem paiul din ochiul celuilalt (factorul de stres).

Fiecare situatie de viata are cateva particularitati la care poate nu te-ai gandit inca, asa ca inainte sa o judeci ca fiind buna sau rea ia in calcul alte aspecte ale sale pe care le voi enumera si detalia mai jos:

Atasmentul de un anume rezultat – cand apare o situatie care nu ne place, inseamna ca undeva in subconstientul nostru avem un atasament, un program care ne spune ca situatia respectiva trebuie sa fie neaparat altfel si nu este bine asa cum e. Dar cat de sigur esti de asta? Bineinteles ca foarte sigur. Dar si cei care au creeat-o sunt la fel de siguri ca este bine asa cum e. Adevarul nu poate fi unic si absolut, iar situatia trebuie privita mai in amanunt si in ansamblu. Caz aplicabil in anumite situatii, nu intotdeauna poate fi generalizat.

Nu astepta sa ti se faca pe plac – gaseste partea frumoasa a ceea ce ti se intampla, partea pozitiva. Este putin legat de ceea ce am spus mai devreme…fiecare isi urmareste un scop, un interes  care nu coincide intotdeauna cu al tau. Invata sa accepti asta, in loc sa te impotrivesti. Este cam ca si cum ai inota impotriva curentului sau te lasi dus de curent. Daca lupti cu evenimentele sau le lasi pur si simplu sa se intample.

Daca ti se refuza ceva, ti se refuza cererea nu te refuza pe tine. Confuzia intre cele doua aspecte face sa activeze rana de respingere, si asta iti dai seama atunci cand incepi sa lupti pentru solicitarea ta, cand privesti cu dispret sau ura pe cel care te refuza. Dar repet inca o data, ti-a refuzat cererea nu te-a refuzat pe tine. Trebuie sa accepti dinainte ca ti se poate accepta cererea sau ti se poate refuza. Ambele situatii au sanse egale, influentate mai mult sau mai putin de factori externi. Dar daca stii ca poate fi oricare din rezultate deja esti pregatit sa-l intampini pe cel care va veni.

Nu esti strain de ceea ce ti se intampla – evenimentele din viata le atragem in mod mai mult sau mai putin constient. Bineinteles ca cele care ne plac ne laudam ca le-am atras dar cele care nu ne plac, nu le mai recunoastem ca fiind ale noastre. Dar cam cum facem asta, este ceva mai greu de crezut decat de explicat…Pe principiul esti ceea ce gandesti noi practic ne atragem experientele de viata conform gandirii noastre optimiste sau pesimiste. Universul ne da ceea ce cerem, nu analizeaza daca ne place sau nu.

In concluzie, inainte sa reactionezi, fii un observator al propriilor ganduri din perspectivele de mai sus si vezi daca mai reactionezi la fel. Abia astept sa-mi spui parerea ta!

Cu drag

Adi 3PAS

2 Comments

 1. Suzana April 30, 2017 10:04 am  Reply

  Inspirationala postare!
  Pornim de la ideea ca raul si binele sunt doar conventii, ca a ne enerva ne modifica biochimismul si ne otravim singuri, ca e tare important sa fim calmi si buni si generosi si sa nu asteptam nimc in schimb pentru ca oricum universul are balanta lui speciala si daca suntem ceva mai atenti, vom observa ca ne vrea binele, pe care noi ni-l sabotam singuri singurei, de muuuulte ori!
  Si daca mai reusim sa ne controlam fluxul de ganduri, de multe ori cumplit de inutil, sigur vor aparea rezultate minunate!

  O duminica faina, iti doresc!

  • Adrian Tripas April 30, 2017 10:37 am  Reply

   Mulțumesc asemenea Suzana pentru gândul frumos 😀 Duminică frumoasa îți doresc!

Leave a Reply