PRAPASTIA

Rece si intunecata, poate datorita adancimii pe care nu o cunosc, am permanenta senzatie ca a aparut dintr-o data. Dar nu este asa, doar ca nu am observat-o. Daca as fi cazut in ea sigur o observam mai usor. Chestia ciudata este ca intr-un fel, am si contribuit la aparitia ei impreuna cu cei care sunt pe partea cealalta si se uita la mine.

Unii numesc aceasta senzatie zid. Dar zidul, daca este zid si nu un simplu gard, este opac si nu vezi nimic din ce se afla dincolo de el. Prapastia este altceva….ii vezi, le simti respiratia si gesturile, cateodata chiar ii atingi, dar distanta ramane si este necesar sa tipam unii la altii ca sa ne auzim.

Din cand in cand ma apuc sa construiesc o punte, sic and cred ca am terminat-o invit pe ceilalti sa paseasca. Unii nu vor pur si simplu, sau le este frica. De prapastie sau de malul celalalt. Altii, dintre cei dragi mie refuza spunand ca au mai fost aici si stiu cum este. Dar noi evoluam. TU nu mai esti cel de ieri si nici EU nu mai sunt cel care il stiai.

In plus, fiecare evreniment din viata il simt ca pe un bolovan aruncat in prapastie. Cateodata este foarte greu si o adanceste, alteori am senzatia ca o face mai putin adanca.

Dar atunci cand inchid ochii, plutesc…cateodata mai timid, ca un fluture care se odihneste pe cate o floare, cateodata ca un vultur ce cuprinde intreaga lume intr-o privire…

Ceea ce poate nu ai inteles este ca eu nu sunt pe malul prapastiei ci sunt insusi malul. Deci cand te invit sa pasesti pe punte, vei travesrsa direct in sufletul meu, asa ca te rog sa nu iti mai fie teama. Pentru tine as putea fi insasi prapastia, doar ca sa nu iti fie teama de cadere. Poti face acelasi lucru pentru mine? Ma poti prinde daca ma arunc?

Sursa foto….internet

Partea cea mai frumoasa este ca prapastia nu este adevarata, ea este doar in imaginatia fiecaruia. De fiecare depinde cat de adanca este si ce fel de punte construieste.

Sau cum spunea Jackie Chan in Karate Kid “Viata te poate dobora. Ramane sa alegi daca ramai la pamant sau te ridici”

In plus…nu te gandi la nimic altceva…a fost o simpla povestire. Sau cum se mai spune, persoanele de fata se exclud :).

 

Adi 3PAS

2 Comments

 1. Suzana August 28, 2017 4:38 pm  Reply

  Ai ales o metafora interesanta. Nici nu stiu daca a fost o alegere sau o brusca revelatie! Iar daca o imagine cu o prapastie o rastorni, ai niste pante de toata frumusetea…
  Oricum ideea puntilor intre oameni este minunat inspirata in acest text. Cu prapastiile insa nu ma prea impac… 😀

  Zile frumoase si inspirate, draga Adrian!

  • Adrian Tripas August 29, 2017 7:50 pm  Reply

   Este parte din ceea ce am simțit, si m-am eliberat exprimând…mulțumesc Suzana

Leave a Reply