PANA CAND VEZI UN CAL ALB

In minunata copilarie petrecuta vara de vara intr-un satuc din inima Maramuresului, Rohia pe numele sau, unde in casa bunicilor alimentul nelipsit de la micul dejun era laptele gustos de bivolita impreuna cu dragele sale derivate lapte batut, branza si smantana, obisnuiam sa mananc lapte cu mamaliga sau cu un coltisor de paine la micul dejun.

Si uite asa, in timpul mesei mama imi spuen mai in gluma mai in serios, ca laptele o sa-mi tina de foame pana o sa vad un cal alb. La acea varsta aveam un respect si o incredere totala in sfaturile mamei, care nu s-au pierdut nici in ziua de astazi.

Zis si facut, dupa ce mi-am terminat masa, am plecat catre casa unde locuia verisorul meu, alaturi de care urma sa imi petrec cea mai mare parte a zilei, ajutandu-l la activitati sau pur si simplu plimbandu-ne pe delurile insorite.

Nu stiu daca am plecat de 10 minute de la casa bunicilor, eram pe o ulita de unde inca vedeam casa peste gradina unui vecin cand deodata trece pe langa mine o caruta cu un cal alb laptos inhamat la ea. Mi-am adus aminte brusc de ce mi-a spus mama si parca stomacul mi s-a lipit instantaneu de sira spinarii. Simteam ca ma ia cu lesin de foame. M-am intors imediat acasa la bunici si am mai mancat o data.

Concluzia acestei intamplari este ca fiecare dintre noi avem o perioada cand putem fi foarte usor influentati, este perioada de maxima incredere in parinti. Atentie dragi parinti la aceasta perioada si profitati de ea influentand pozitiv copilul si mai important AVETI GRIJA sa nu il influentati negativ prin vorbe spuse la manie sau critici excesive. Le va ingloba pe amandoua cu aceeasi usurinta iar apoi ramai mirat de ce se poarta asa sau spune una si alta.

Aceasta perioada in care influenta asupra propiilor copii este foarte mare incepe din perioada intrauterina si cred ca nu se termina niciodata….decat daca relatia parinte copil are de suferit pe nivelul acesta.

 

Cu drag

Adi 3PAS

cal alb

Leave a Reply