IN ROMANIA SE INTAMPLA SI LUCRURI FRUMOASE

Seara m-a prins pe bulevardul Magheru cred, intre Scala si Universitate, oprit la semafor cu geamul deschis, aud o voce de barbat interpretand o arie. Am “ciulit” urechile sa aflu sursa sunetului. Pe trotuar, un tanar cu castile pe urechi se deplasa cantand. Apreciez foarte mult genul de muzica pe care il asculta si in plus curajul sau de a se exprima liber, de a se simti bine.

Putin mai tarziu, simtindu-ma vlaguit am intrat intr-un supermarket ca sa imi cumpar ceva. Functionau doar doua din cele trei case de marcat, iar spatiul magazinului nu permitea sa se faca cozi individuale asa ca toata lumea statea la o singura coada si avansa pe rand cand se elibera o casa. Am fost placut surprins sa vad ca lumea avea rabdare si politete si isi asteptau linistiti randul. Nimeni nu parea nerabdator si nimeni nu incerca sa se strecoare in fata.

Doua intamplari frumoase in aceeași zi imi confirma faptul ca romanii nu sunt asa cum media vrea sa parem. Asa cum am mai spus aici am incredere in acest popor si stiu ca multi vor sa ne faca sa credem altceva. Ai incredere in ceea ce simti si nu lasa pe alții să iti sugereze ideile lor false.

Ceea ce am exprimat aici este parerea mea si poti sa ma contrazici caci nu ma voi supara. Ai si tu dreptul la propria parere, dar ai grija sa fie a ta nu ” imprumutata”.

Pentru ca am scris pe graba de pe telefon ca sa nu imi scape ideea, acum cand il revizuiesc vin cu noutati. A doua zi dimineata, adica astazi am constatat ca minunile continua. Am gasit sa parchez pe o strada aglomerata de langa o piata. Cand ma intorceam de la magazin, observ o masina a politiei locale care opreste in dreptul masinii cu care eram, iar soferul observa gestul meu de a trece printre ele si imi face semn sa trec fara grija. Las ce aveam de lasat in masina si cand sa plec constat ca eram blocat exact de masina de politie, iar politistul nu era la masina. Am inceput sa ma uit in stanga si in dreapta, m-am gandit ca nu poate fi foarte departe. La nici 5 minute apare o doamna politist care imi spune ca era prin zona si a sesizat-o cineva ca ar fi o problema.  I-am spus despre ce estre vorba si a inceput sa se intereseze a cui este masina care ma tinea pe loc, ca sa il contacteze. Din fericire toata aceasta intamplare nu a mai durat mult deoarece dupa cateva minute a aparut politistul in cauza si am putut pleca linistit si multumit ca s-a rezolvat asa de amiabil si rapid.

Nu trebuie decat sa avem incredere in noi si in ceilalti…si minunile nu vor intarzia sa apara!

Romania este tara in care straluceste soarele!

Cu drag

Adi 3PAS

Leave a Reply